Meer kado tipsContact

Tips voor een geslaagd kraambezoek

Iedereen vind het leuk om op kraamvisite te gaan en de pasgeboren baby te bewonderen. Echter wordt vaak vergeten dat het kraambezoek voor de jonge ouders niet altijd even leuk is en veel energie kost. Raak niet ontmoedigd en kom zeker even langs, maar denk ook eens aan papa, mama en de pasgeboren baby. Zowel de zwangerschap als de geboorte hebben veel energie gekost waardoor voldoende rust op zijn plaats is. De vijf onderstaande tips zorgen voor een geslaagd kraambezoek voor zowel papa, mama, de baby en de visite.

De eerste dagen zijn voor naaste familie

Wanneer je geen naaste familie van het jonge gezin bent ga dan de eerste week nog niet op kraamvisite. Papa en mama zijn de eerste week vooral bezig met het kraambezoek van naaste familie.

Maak een afspraak voor de kraamvisite

Maak een afspraak voordat je op kraambezoek gaat. Dit voorkomt dat het jonge gezin veel kraamvisite tegelijk moet verwelkomen. Heb respect wanneer papa of mama aangeeft dat er op het tijdstip van je voorkeur al kraamvisite wordt verwacht.

Houd rekening rusttijden van het jonge gezin

Zowel papa, mama en de baby hebben de eerste weken na de geboorte hun rust hard nodig. Zorg ervoor dat je geen afspraak voor kraamvisite maakt op de rusttijden en zorg dat wanneer je op kraambezoek bent je ook weer tijdig vertrekt.

Probeer het jonge gezin te ontlasten

Door vooraf een afspraak te maken ontlast je het jonge gezin, vergeet ook niet om te vragen of je een boodschap kan meenemen. Daarnaast is het ook goed om tijdens het kraambezoek het jonge gezin te ondersteunen door bijvoorbeeld de afwas te doen. Vooral papa zal je enorm dankbaar zijn. Ook kun je er voor kiezen om een praktisch kraamcadeau mee te nemen, zodat de ouders hier niet extra voor naar de winkel hoeven.

Bekijk hier een breed aanbod van allerlei praktische babyspulletjes die het gezin goed kan gebruiken:

Let op de persoonlijke hygiëne

Een pasgeboren baby is kwetsbaar, denk daarom aan je persoonlijke hygiëne. Ga bijvoorbeeld niet op kraambezoek wanneer je snotverkouden bent. Daarnaast is het ook goed om even je handen te wassen voordat je de baby aanraakt.

De leukste kraamcadeaus

Een kraamcadeau is een erg persoonlijk cadeau waarmee je de kersverse ouders wilt feliciteren met hun nieuwe kindje. Op Bastiaantje.nl vind je allerlei handige tips en weetjes om er voor te zorgen dat je een perfect kraamcadeau kunt vinden. Naast het aanbieden van hulp voor de nieuwe papa en mama kun je ze ook helpen met een praktisch kraamcadeau, waar ze dankbaar gebruik van zullen maken. Álles over kraamcadeaus vind je gewoon op Bastiaantje.nl.