Meer kado tipsContact
Luiertaart

Geef een luiertaart cadeau

Wellicht het meest praktische kraamcadeau dat je kunt geven zijn luiers. In het eerste jaar kan een baby zo'n 7 luiers per dag gebruiken, waardoor dit een enorme kostenpost is voor de ouders. Omdat je natuurlijk niet aan kunt komen zetten met een standaard pak pampers is het een leuk idee om een luiertaart te schenken. Een luiertaart is een leuke creatie, gemaakt van luiers en bijvoorbeeld een knuffel, slabbetje of babydoekje. Een luiertaart ziet er dus niet alleen erg mooi uit, maar is ook nog eens erg praktisch. Papa en mama zullen dus erg blij zijn met die flinke stapel luiers.

Ideeën om een luiertaart zelf te maken

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar kunt er ook voor kiezen om een standaard luiertaart te maken. Als je er voor kiest is het slim om luiers van minimaal maatje 2 te nemen, omdat de ouders zelf waarschijnlijk al genoeg luiers van maat 1 in huis hebben. Je dient voldoende elastiekjes in huis te hebben omdat je de luiers moet oprollen en er vervolgens een elastiekje om moet doen. Begin met een aantal luiers op te rollen en vervolgens allemaal bij elkaar te nemen, zodat deze een grote ronde bodem vormen. Zo kun je zelf kiezen hoe groot de taart wordt. Het is slim om de taart op een stevige bodem te plaatsen, zoals bijvoorbeeld een stuk karton, zodat deze stevig blijft staan. Doe dit vervolgens nog eens, maar dan met minder luiers zodat je deze laag bovenop de onderste laag kunt plaatsen.

Herhaal dit zo vaak tot je tevreden bent en een echte luiertaart hebt. Neem vervolgens een aantal stukken lint die je om elke laag van de luiers bindt. Kies bijvoorbeeld voor een blauw lint voor een jongen en een roze lint voor een meisje. Ook kun je middels het aanbrengen van een aantal langwerpige stokjes zorgen dat de lagen netjes op elkaar blijven staan. Vervolgens kun je het afmaken door een kleine knuffel of bloemetje bovenop de luiertaart te plaatsen.

Een kant-en-klare luiertaart kopen

Er zijn veel websites waar je erg mooie luiertaarten kunt kopen, die vervolgens kant-en-klaar bij je thuis worden bezorgd. Dit wordt gedaan door mensen die dagelijks meerdere luiertaarten maken, waardoor je zeker weten een prachtig resultaat krijg. Dit is misschien niet zo persoonlijk als het zelf maken, maar zorgt wel voor een mooi cadeau.

Bij Luiertaartfabriek.nl vind je onder meer de mooiste luiertaarten, bekijk hun aanbod hier:

Terug naar overzicht

De leukste kraamcadeaus

Een kraamcadeau is een erg persoonlijk cadeau waarmee je de kersverse ouders wilt feliciteren met hun nieuwe kindje. Op Bastiaantje.nl vind je allerlei handige tips en weetjes om er voor te zorgen dat je een perfect kraamcadeau kunt vinden. Naast het aanbieden van hulp voor de nieuwe papa en mama kun je ze ook helpen met een praktisch kraamcadeau, waar ze dankbaar gebruik van zullen maken. Álles over kraamcadeaus vind je gewoon op Bastiaantje.nl.